NİSAN 2014 / SAYI: 6

-
BAKİ ve ŞEYHÜLİSLAM YAHYA
Klâsik Türk edebiyatı yüzyıllardan beri kullanıla kullanıla, billurlaşmış kelime ve kavramlarla meydana getirilmiş eserlerden oluşmaktadır.
-
ÖYKÜYÜ YARATAN KOKULARDIR
Koku mekanizması fizyolojik ve psikolojik olmak üzere iki basamaklı bir yapıda gerçekleşir. Koku aslında en savunmasız algı biçimimizdir denilebilir...
-
HER AN ÖLÜMÜ YAŞAYAN KUTSAL AĞAÇ: SAKURA
Japonca bir kelime olan Sakura’nın Türkçesi “Kiraz Çiçeği” anlamındadır ama meyve vermeyen bir tür “Kiraz Ağacı”dır. Yeniden Doğuş ve ölümü simgelerler.(Somei Yoshino) Barış Manço'dan'Bir gün ölürsem, öldüğüm günü değil, doğduğum günü hatırlayın..."
-
WALDORF OKULLARI
Giderek büyüyen eğitim sorunlarını çözmek için tüm dünyada farklı eğitim reformları gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır. Bu amaçla ortaya çıkmış alternatif eğitim yöntemlerinden biri de Waldorf Okulları Antroposofi akımıylada desteklenmektedir.
-
BAĞCILIĞA YÖN VERENLER
Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, en önemli bağ zararlılarından olan filokseranın ülkemize girerek bağları yok etmesinin ardından, ... “Amerikan Asma Fidanlığı” adıyla 1930 yılında kurulmuştur.
-
MÜZİK GÜBRELEMESİ
Çiçeklerle ve hayvanlarla yumuşak ses tonuyla konuşulması, bebeklere belli bazı müziklerin dinletilmesi, bitkilerin belli bazı müziklerle yetiştirilmesi ve benzeri gibi birçok yaklaşıma çoğu zaman gülünür hatta dalga geçilir...
-
ŞARABI MATEMATİKLE ANLATMAK
Bir şarabı anlamak ve anlatmak bir insanı anlamak ve anlatmaya benzer. Basit ve anlaşılır olanı seçtiğinizde dengeli, simetrik, yuvarlak, düz, köşeli ya da orantısız gibi matematiksel ifadeler kullanmanız işinize çok yarar.
-
KADEH YIKAMA MEVZUSU
Hatırlayabileceğiniz gibi zamanında "Kadeh Önemlidir" diye bir yazı yazmıştık [1]. E kadeh önemliyse, o kadehin temizliği de önemli olacaktır takdir edersiniz ki! Sonuçta hassas keyiftir o kadehten yudumlamak bir sıvıyı.
-
HOMEOPATİ ve YARATICISI HAHNEMANN
“Nedir bu HOMEOPATİ? Bitkilerle tedavi gibi bir şey mi? Hindistan ya da Çin kökenli bir terapi mi?” Homeopati, Türkiye’de yeni yeni duyulmaya başlandı ama homeopatiden bahsedince hala genellikle bu tip sorularla karşılaşıyoruz.
-
TANIDIK TATLAR ve YENİ KEŞİFLERLE BALKANLAR'DA BİR HAFTA
Her şey 2013 Eylül ayında en eski dostum, kardeşim Kemal’in “Atina’ya gel!” demesiyle başladı.1 Mart 2014 sabahına gidiş biletini, 9 Mart 2014 akşamına da dönüş biletini aldım. Aradaki günlerin nerede ve nasıl geçeceğini aylar boyu kararlaştıramadık...
-
OT DEYİP GEÇMEYİN
Şimdi gelelim mutfağımızın vazgeçilmezi Ege’de ot dediğimiz ve tanrının bize armağanı doğal bitkilerimizden ve bize olan faydalarından bahsetmeye. Çeşitleri o kadar fazla ki ben size en yaygın ve benim en sevdiklerimden bahsedeceğim.
-
ÖLÜMCÜL SORUN: HAVA KİRLİLİĞİ
Dünya Sağlık Örgütü, W(orld) H(ealth) O(rganization)'ın yayınladığı rapor ülkemiz sorunları arasında eridi gitti. Birkaç gazetenin ilgilendiği rapor, bize korkunç bir gerçeği sunuyor.
-
BORDO BULAMACI
"BORDO BULAMACI" fungal ve bakteriyel hastalığa karşı kullanılan bir tarım ilacıdır. "Bordo Bulamacı Hazırlanışı" "Zeytin Bakımı" "Zeytin Ağacı hastalıkları" "Zeytin Felsefesi" "Zeytin Ağacı" "Bağcılık" "evde zeytin yapımı" "zeytin" Zeytinyağı Üzüm
-
SON ADIM: MÜLAKAT
6 yaşında anaokulu ile başlayan eğitim hayatı, yaş 25-30 arası olunca yerini başka bir telaşa bırakıyor: iş bulma telaşı. Kariyer, iş ilanları, iş başvurusu, insan kaynakları, mülakat, iş arama, iş bulma, cv örneği, cv hazırlama, mülakat, mülakat soruları
-
PEKİ YA İNTERNET NE OLA? (veya ENGEL DERKEN..?)
E-Dergi’den bahsettik, 'Sosyal Medya' dedik ama bu terimlerin üzerinde bulunduğu 'İnternet’in ne olduğundan bahsetmedik. İnternet’in ne olduğundan da bahsedelim ki ne yapılabilir, ne yapılamaz (!) daha rahat anlaşılsın.