MART 2015 / SAYI: 16

-
ÇAY İÇMEMİZ GEREKEN BİR KONU VAR: 1
Evrende başlangıçta su vardı, içine bir gün bir yaprak düştü, ÇAY oldu.
-
BİR TAT UĞRUNA
Kim ne derse desin tatlıyı seviyoruz. Etrafınızda şeker yemediğini söyleyen kişilere rastlayabilirsiniz ama şekeri sevmediğini söyleyene rastlamak zordur.
-
BAĞCILIKTA DON TEHLİKESİNE KARŞI ÖNLEMLER
Kış ve bahar aylarında meydana gelen düşük sıcaklıklar bağcılığı olumsuz olarak etkilemekte ve yetiştiriciliği sınırlandırmaktadır. Özellikle de hava sıcaklıklarındaki ani düşüşler don tehlikesinin habercisi niteliğinde olmaktadır.
-
EVİMİZDEKİ TEHLİKE
Bitkiler hayatın olmazsa olmazı arasındadır. Peki, bu güzel harika canlıların arasında potansiyel katiller olabileceğini biliyor musunuz?
-
ZEYTİNYAĞI MEYVE SUYUDUR
Zeytin ağacına 'Ölmez ağaç' deniyor.Yaprağı çayda kullanılıyor, ilâç ve kozmetik sanayisinde katkı maddesi oluyor. Sızma zeytinyağının ağrı kesici etkisi var. Uzmanlar, 'Zeytinyağı meyve suyu gibi tüketilebilen doğal tek yağdır' diyor.
-
SAĞLIK BESLENME EGZERSİZ ÜÇGENİ
Sağlık; fiziksel, mental ve duygusal olarak tamamen iyi olma halidir. Bunun için de sağlık, beslenme ve egzersiz üçgenini iyi bilmeliyiz.
-
TOHUM ve TOPRAK: ASMALARIMIZ
Bahçemizi ilk aldığımızda bir çok asma sahibi olmak istedik ve semt pazarları dâhil pek çok pazarlamacıdan asma alıp diktik, bir mevsim bile yaşatamadık. Sonra arka bahçede parlak yeşil ve bordo rengi bir bitki çıktı. Evet, tanıdık hemen. Asmaydı!
-
HAVADAN TOZDAN: HAMSİ
havalar soğuk protein ihtiyacımız var; et pahalı, tavuk nispeten ucuz ama her ikisine de güven giderek sarsılıyor. Yok ete su basarlar, tavuk 45 günde gelişir, kemikleşme tamamlanmaz, yok kolajen eksikliği olur. Bu mevsimde geriye kala kala balık kalıyor.
-
EĞER DİKMİŞSEN ADAÇAYINI BAHÇEYE, NE GEREK VAR ÖLMEYE
Adaçayı bitkileri antik çağlardan beri tıbbi özellikleri bilinen ve Hipokrat, Theophrastus ve Dioscorides tarafından “elelisfakon” ve “sfakon” olarak isimlendirilen önemli bitkilerdir.
-
BEYAZ ET GERÇEĞİMİZ
Ne iş yaptığımı öğrenenler şu soruyu soruyor “Sizin evde tavuk yeniyor mu?" Tabi ki bu soruya cevap vereceğim ama öncelikle sizlere bunca emeğin ardından ortaya çıkarılmış bu güzel ve lezzetli piliçlerin nasıl üretildiğini anlatmak isterim.
-
BİLGİSAYAR DEMEK PARA DEMEK
Eskiden daha çok üretmek önemliydi, şimdi daha önemli üretmek daha değerli. Şimdi bilgisayar demek, daha çok para demek. Yeter ki, siz hangi tarafta olacağınıza karar verin; harcayan mı, toplayan mı?
-
ÇİÇEK KÜLTÜRÜ
içekler hastaların ilacı, ressamların ilham kaynağı, şairlerin betimlemeleri, kadının parfümü, Aşık Veysel'in Türküsü, kiminin göz yaşı, kiminin yaşam sevinci, insanlığın enerjisi, aşkın sembolü, varoluşun temsili, dekorasyonların vazgeçilmezi...
-
BAĞLARDA TOPRAK ÖRNEĞİ ALMA VE GÜBRELEME
Genç bağların gübrelenmesi dip veya taban gübrelemesi şeklinde yapılmasına karşın verime yatmış bağlarda asmanın gelişmesi ve verim değerleri ile orantılı verim çağı (mevsimsel) gübrelemenin yapılması gerekmektedir.
-
KAİZEN NEDİR, NE DEĞİLDİR?
Kaizen "sürekli iyileştirme" anlamı taşıyan Japonca bir sözcüktür. Fabrikalarda dev yatırımlar yapıp, son teknolojik cihazlar almak değil, var olan sistemlerin tek başına yeterli olmadığını ve bu sistemleri desteklemek amacı ile ortaya çıkmıştır.
-
YA KOCA BİR NARI YESEYDİ PERSEPHONE!
Masum Persephone'cik sadece 6 adet nar tanesi yemiş ve dünya Demeter'in üzüntüsü ve kızgınlığı sonucunda ne hale gelmiş! Bizim bugün fütursuzca yaptığımız gibi ya koskoca bir narı afiyetle yemiş olsaydı Persephone?