AĞUSTOS 2015 / SAYI: 21

-
Bağlarda Toprak Altı Damlama Sulama Sistemi
Son zamanlarda bağlarda kullanımı gün geçtikçe yaygınlaşan toprak altı damla sulama sistemi, ciddi miktarlarda su tasarrufu sağlayan en önemli basınçlı sulama yöntemlerinden biridir.
-
Tarımdan Sonra İnsan
Unutulmaması gerekir ki İnsan doğaya karşı savaşını kazandığını düşündükçe, doğanın karşısındaki yenilgisi derinleşiyor! Doğayla savaşmak yerine, doğayı anlamak ve onun bir parçası olduğunu kavramak gerekiyor.
-
Gıda Katkı Maddeleri
Önceki sayımızda gıda katkı maddeleriyle ilgili genel bilgi vermiş, izin aşamaları ve sınıflandırılmalarına değinmiştik. Bundan sonraki sayılarda tablo 1’deki gibi sınıflandırılan bu gruplar hakkında detaylı bilgiler vereceğiz.
-
Sokrates
Sokrates M.Ö. 5. y.y.’da Atina’da yaşamış olan Yunan filozofudur. Kendisi bilgiye çok önem verir ve şöyle der: "Hiç kimse bile bile kötülük işlemez, kötülük bilginin eksikliğinden ileri gelir".
-
Organik Madde Toprağın Canıdır
Toprak organik maddesi, bitkisel ve hayvansal doku artıklarının toprakta ayrışmaya başlamasından mineralize olmasına dek geçen süreçte oluşturduğu organik bileşiklerdir. Organik madde her zaman ihmal edilir, küçümsenir.
-
Zeytin Güvesi
Zeytinde önemli oranda kalite ve verim kayıplarına neden olan birçok zararlı türü bulunmaktadır. Zeytinin en önemli zararlılardan biri de zeytin güvesidir (Prays oleae Bern.).
-
Şarap Şişeye Girmeden Önce
Günümüzde şarap denilince bu içecek ile özdeşleşmiş, ince uzun, kahverengi ya da yeşil şişeler içinde yer alan, ağzı, kaliteli olanlarında mantarlı...kapaklı bir çeşit kap içinde satılan...o tanrısal içki akla gelir.
-
Nedir Şu Oryantasyon Dedikleri?
Fransızcadan dilimize transfer bu kelime; oryantasyon; “uyumlanma” olarak Türk Dil Kurumu sözlüğünde yer almaktadır. iş bulma telaşı. Kariyer, iş ilanları, iş başvurusu, insan kaynakları, mülakat, iş arama, iş bulma, cv örneği, cv hazırlama, mülakat
-
Dostlar Fidanlığı
Bahçemiz dostlarımıza ve dostluğa adanmış bir mekân. Her sonbahar bizi ziyarete gelen dostumuzu yol üstündeki fidancıya götürür, beğendiği bir ağaç fidanını seçmesini isteriz. Sonra da fidanı alır gider bahçemize dikeriz.
-
Yoga
Son yıllarda, hatta son birkaç ayda bile etrafınızda “Yoga yapıyorum”, “Yogaya başladım” , “Üzgünüm o saatte yoga dersim var” gibi durumlarla karşılaştığınız mutlaka olmuştur.
-
Kadınlar ve Toplum
Doğum günleri de dâhil olmak üzere bütün kutlanan günler bana çoğu zaman anlamsız ve yapay gelmiştir. Zorlama tebessümler ve sıkıntı veren hediye seçimi süreci, yapay gülümsemelerden fiyonk şeklini almış dudaklar.
-
Zeytincilikte Ar-Ge
Araştırma-Geliştirme özel sektör, kamu ve üniversitelerin tek tek veya beraber yürüttükleri projeler ile temel bir araştırmayı bünyesinde barındıran, mevcut sorunlara çözüm odaklı yaklaşımlar oluşturan süreci ifade etmektedir.
-
Bir zamanlar Bir Bağcı: Hüseyin Kazım Bey
Hüseyin Kazım Bey 2. Meşrutiyet döneminin önemli fikir ve devlet adamlarındandır.Okuyacağınız bu yazı ile bağcılık için de ne derece önemli bir şahsiyet olduğunun farkedileceğine olan inancımla kendisini rahmet ve minnetle anıyorum.
-
“Süt Gölleri” kurudu, “Tereyağı Dağları” eridi ve AB’de Süt Kotaları Sona Erdi
OTP’nın en önemli sembollerinden bir tanesi 1984 yılından beri uygulanan süt kotaları politikasıdır. “Geçici çözüm” olarak düşünülmesine rağmen, sona erdirilmesi 5 kez ertelenmiş ve oluşturulduktan 31 sene sonra, 1 Nisan 2015 tarihinde kaldırılmıştır.