ARALIK 2015 / SAYI: 25

-
Tüketmeden Yaşamak, Üretmek; Yaşarken de, Öldükten Sonra da Yarar Sağlamak.
Geçtiğimiz günlerde Stanford Üniversitesi uzmanları tarafından yayımlanan “Organik besinlerin sağlığa faydalarıyla ilgili çok az kanıt var” başlıklı basın açıklaması, ABD’de olduğu gibi Türkiye’de de pek çok uzman tarafından yetersiz olarak nitelendi.
-
Yayın Yaşamı İçinden
Çalıştığım kanallar genellikle 24 saat üzerinden yayın yapan ulusal kanallarımız oldu. Bu nedenle bir çok programa davet edilip “meteoroloji mühendisi, uzman” kimliğimle de bu yayınlarda da yeraldım. İşte hikayesi...
-
Küresel İklim Değişiklerinin Meyve Yetiştiriciliği Üzerine Etkileri
Türkiye sahip olduğu karmaşık iklim yapısından dolayı, küresel ısınmaya bağlı olarak görülebilecek iklim değişikliğinden en fazla etkilenecek ülkelerden biri olarak görülmektedir. Küresel iklim değişikliğinin meyve yetiştiriciliğine etkisi...
-
Her Eve Bir Çiftçi
İnsan sağlığı insanlık varlığı için en önemli konu. Sanırım burada bir konunun üstünde yeterince duramıyoruz! Sağlıklı YİYECEK… Gelişen koşullarla yeni trend olmasını istediğim ve beklediğim bir cümle: “Her Eve Bir Çiftçi”
-
Fermente Süt İçeceği: Kefir
Kuzey Kafkasya orijinli fermente bir süt içeceği olan KEFİR, besinsel ve terapötik özelliklerinden dolayı insan diyetinde ... dünyanın pek çok bölgesinde önemli yeri vardır. Kefyr, Kephir, Kefer, Kiaphur, Knapon, Kepi ve Kipi olarak da bilinmektedir.
-
Palm Yağına Bir Bakış: Doğru Bilinenler Yanlış Bilinenler
Palm yağı, Elaeis guineensis olarak bilinen, Malezya, Batı ve Orta Afrika ile Endonezya’ da ekimi yaygın olarak yapılan yağlı meyvenin pulp kısmından (yağ oranı %50) elde edilen ve oda sıcaklığında yarı katı olan bir yağdır.
-
Lahana, Üniversite Eğitimi, Bilgelik ve Hardal
Öncelikle konu hardalgiller yani, lahana, karnabahar, hardal, şalgam, brokoli, Brüksel lahanası, roka, tere, turp ve kolza gibi aynı aileden bitkiler. Peki başlığın geri kalanı, yani üniversite eğitimi ve bilgelik?
-
Phalaenopsis Orkidelerin Evde Bakımı
En yaygın olan orkideler Phalaenopsis’ler. Uzun süre çiçekli kalmaları, az su istemeleri ve bir sonraki seneye tekrar çiçek açmaları bu orkideyi en çok beğenilen ve evlerde de en çok yetiştirilen çeşit yapıyor.
-
Çekirdeksiz Üzümde Kurutma İşlemi
Sultani Çekirdeksiz Kuru Üzüm nasıl kurutulur, çekirdeksiz üzümde kurutma sistemleri nelerdir, çekirdeksiz kuru üzümde sergi tipleri nelerdir? Kurutmanın kalitesi Kuru üzüm fiyatını da etkiler.
-
Üzüm Tanesi Neden Çatlar?
Üzüm yetiştiriciliğinde en önemli noktalardan bir tanesi sağlıklı ve sağlam salkım/tane elde etmektir. Bu yazıda üzüm tanelerinin çatlama sebeplerine değinmeye çalışacağız. Bağcılıkta üzüm tanesi çatlaması nedenleri, üzümde çatlama, kuru üzüm ve çatlama.
-
Ülkemizde Zeytin Hasadı Başladı. Kral Sofralarına Layık Üretim için Neler Yaşandı?
Ülkemizde zeytin hasadı, zeytin meyvelerinin değerlendirme şekli, zeytinyağı duyusal özellikleri ve zeytinyağı tadımı, zeytinyağı tadım panelleri, zeytinyağında tağşiş ve zeytincilik sektörü.
-
Zeytin Çekirdeği Yutalım Mı?
Zeytin çekirdeği yapısı itibari ile odunumsu bir yapıdadır. Bu odunumsu yapıyı yutmak isteyenler hangi amaçla yutacaklar? Eğer sağlık açısından yutacaklarsa bunda büyük hata yapmaktadırlar. Zeytin çekirdeği yutulur mu?
-
İnovasyon Odakli İş Büyütme ve/veya Yenilikçi İş Yaratma İçin Arge Şart
Bu ve takip eden aydaki yazılarımda ise ARGE yoluyla mevcut bir iş alanındaki faaliyetlerin nasıl geliştirilerek ilerletilebileceği, iyileştirilmesi ve iş imkanlarının büyütülmesi gerektiği ... konularına değinmek istiyorum.
-
Otomasyon Bilinci ve Robot Yatırımları Zirvesinden Genel İzlenimler
Konumuz otomasyon olunca ilk önce kelime anlamına bakmak gerekiyor. Kelime anlamına göre otomasyon bir işin insan ile makine arasındaki paylaşımına deniyor.