MART 2016 / SAYI: 28

-
Jeotermal Enerji Gerçeği ve İncir Yetiştiriciliği
Önemli yenilenebilir enerji kaynaklarından biri olan ve "temiz enerji” olarak bilinen jeotermal enerjinin, Aydın İli Tarımına, Büyük Menderes Havzasına ve bölgenin dünyaya nam salmış meşhur Kuru İncirine etkileri nelerdir acaba?
-
Geçmişten Günümüze Buğday
Toprağın, bereket ve bolluğun tanrıçası olan Demeterin, genellikle elinde buğday başakları tutarken betimlenmesi nedendir hiç düşündünüz mü? Buna Bağlı olarak acaba Buğdayın tarihteki efsanaleri ve sembolizması nasıldır?
-
Osman Öz Apelasyon Sohbeti
Bu ayki konuğumuz Kuru Meyve İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Kuru Meyve Tanıtım Grubu Başkanı ve INC Mütevelli Heyeti Türkiye temsilcisi Sayın Osman ÖZ.
-
Organik Et Sığırcılığı
Organik et sığırcılığında hormon, antibiyotik, veteriner ilacı ve pestisit kalıntısı, GDO’lu yem ve yem katkı maddeleri içermeyen kırmızı et üretimi hedeflenmekte ve bu ürün kontrol ve sertifikasyon kuruluşları tarafından etiketlendirilmektedir.
-
Filmlik Bir Hikaye: Ladonna Cafe & Restoran
Bugün size gerçekten de hikayesi olan birinden ve bir restorandan bahsedeceğim. Konumuz İzmir Balçova’da yalaşık 1,5 sene önce açılmış olan Ladonna. Yazı uzunca olacak ama hikaye, inanın buna değer.
-
Dal Kanseri ve Halkalı Leke ile mücadele
Havaların bahara dönmesiyle bakırlı prepatraların zeytin ağaçlarına uygulama zamanı gelmektedir. Özellikle "Dal Kanseri" ve "Halkalı Leke" hastalığı olan bahçelerde mutlak surette uygulanmalıdır.
-
Tohum Takas Şenlik ve Etkinliklerinin Değerlendirilmesi
Ülkemizde son yıllarda düzenlenen tohum takas şenliklerini duymuş hatta katılmış olabilirsiniz. Eğer henüz duymadıysanız bu yazının amaçlarından birisi ya da en önemlisi gerçekleşmiş olacaktır.
-
Organik Tarımsal Üretime Başlamak
Gönül, tüm tarımsal üretimin organik tarımın asgari standartlarına uyularak yapılmasını ister. Tabii bu o kadar kolay değil.
-
Dedemin Nergisleri
1900'lü yılların başlarında doğan Nuri Dedem çocuk yaşlarında dağlarda gezerken bulduğu yabani nergisleri soğanlarıyla kökler evinin olduğu Yanık Kışla’ da bir düzlüğe dikermiş.
-
Yabancı Otlar Doğada Neden Güçlüdür?
Yabancı otların doğadaki diğer bitkilere göre baskın olmasının bazı sebepleri bulunmaktadır. Yabancı otların bu üstün özellikleri onlara rekabette bir adım önde olmalarını sağlamaktadır.
-
Yemek Binlerce Yıllık Antik Arkadaşıyla Kavga Eder Mi?
Amacım sosyal yaşamdaki insan ilişkilerini irdelemek değil ama şarap ve yemeğin kimi zaman arkadaşlığını, kimi zaman da çatışmalarını bu yazıda en azından günlük hayattan benzetmeler yaparak anlatmak.
-
İlaçlama Suyunun Tarımsal Savaşımdaki Önemi
İlaçlama tankına koyduğumuz suyun pH’ı tarım ilaçlarının ve bitki gelişim düzenleyicilerinin çoğunun etkili veya etkisiz olmasını doğrudan belirleyebilir. Doğru pH ile ilaç uygulama sayısı azalacağından kalıntı riski en aza inecektir.
-
Teknoloji Yolculuğumuz Nereye Gidiyor?
“Sanayi Devrimi” ya da diğer adı ile “Endüstri Devrimi” nedir ve bu devrimin ne kadar farkındayız? Ne zaman, neden, nasıl başladı? Kaç tane? Peki neden böyle bir başlık altında Apelasyon E-Dergimize yazmak istedim?
-
Kişisel Pazarlamada Dikkat Edilmesi Gereken 5 Nokta
Bu insanların bir kısmının İnstagram'da, Twitter'da, Facebook'da çoğunluktan ayrışan en belirgin yönleri, çok fazla takipçilerinin olması. Peki bu kişiler, ünlü olmasalar bile nasıl bu kadar çok takip ediliyor ve neden bu kadar seviliyorlar?
-
Avrupa Ülkelerinde Eğitim-Öğretim Hayatı
Bu ayda yine Apelasyon e-dergi platformundan siz sevgili ve değerli Apelasyon okurlarına seslenmenin bana çok büyük bir gurur ve onur verdiğini belirterek "Avrupa Ülkelerinde Eğitim-Öğretim Hayatı" makaleme başlamak istiyorum.