Kasım 2016 / SAYI: 36

-
Biz Diyebilme Gücü
Ailemiz ve felsefemiz büyüdükçe sorumluluklarımız da artmaya devam ediyor…
-
Neden Apelasyon?
‘Apelasyon E-Dergi’ Türkiye’de tarım açısından ihtiyaç duyulan magazin özelliğindeki ilk dergi ve maalesef ki halen değeri yerine oturtulabilmiş değil. Ben de Apelasyon’un bu güne gelmesinde ufacık bir katkıda bulunmuşsam ne mutlu bana…
-
İncirin İhracat Yolculuğu
Türkiye üretimde olduğu gibi dünya kuru incir ihracatında da birinci sıradadır, Kuru incir fiyatları ve kuru incir fiyatlarının oluşmasına etki eden etmenler ve kuru incir rekoltesi...
-
Yağış Değerleri ve Türkiye Zeytinyağı Rekoltesinin Karşılaştırılması
Zeytin rekolte sonuçları, yağış değerlerinin rekolteye ve periyosiditeye etkileri.
-
Yöresel Peynirler - III (Slow Food Kavramında Değerlendirilmesi)
SlowFood, yerel ürünlere sahip çıkarak biyolojik çeşitliliği korumayı, kaliteye önem veren küçük gıda üreticilerini saptayıp onları desteklemeyi amaçlayan programı yürüten bir sivil toplum örgütüdür.
-
Gelecek 10 yılda soframızı neler bekliyor?
Gelecek 10 yılda soframızı neler bekliyor? Twitter, Instagram, Facebook gibi sosyal medyada en çok konuştuğumuz ve paylaştığımız konu. Dikey Tarım, insansız yetiştiricilik, tarım teknolojileri, üç boyutlu yemek yazıcıları...
-
Çiçekler Şehri: Floransa
"Karakterleri kendimizinkiyle eşleşen ve kendimizinkini meşrulaştıran yerleri ‘ev’ terimiyle onurlandırırız." diyor Alain de Botton. Bu yüzden benim bir evim hep Floransa kalacak. Sizin için neresi?
-
Alternatif Tıp ve Tarım
Alternatif tıp veya yeni kullanılan adıyla tamamlayıcı adında tıp terimi geçse de aslında tarımın konusu olan bitkileri ve ürün olarak da gıda sektörünü ilgilendirdiğinden tıp ile tarımın bu güne kadar hiç olmadığı kadar yakınlaşmasını sağladı.
-
İnsanlığın Gezegenle Büyük Deneyi
16 Ekimde, yine “Dünya Gıda Günü”nü kutladık. Dünyanın 150 ülkesinde çeşitli etkinliklerle kutlanan günün, bu yılki odaklandığı konu “iklim değişimi” idi. İklim değişiminin, tarım ve gıda üzerindeki etkilerine dikkat çekilmeye çalışıldı.
-
Bağlarda Güncelliğini Koruyan Bir Sorun: Salkımlarda Uç Kuruması
Ege'de hakim çeşit Sultani Çekirdeksiz olup üretim süreci içerisinde bir çok teknik ve ekonomik problemi de bünyesinde barındırmaktadır. Her yıl farklı boyutta görülmekle birlikte salkımlarda yaşanılan uç kuruması problemi de bunların başında gelmektedir
-
Priorat Şarapçılığı ve René Barbier
İspanya dünyanın en büyük bağ alanına sahip ülkesi ve dünyanın üçüncü büyük şarap üreticisi. İspanya, ülke genelinde iklim çok çeşitlilik gösterdiği için çok farklı stillerde şaraplar üretebilen bir ülke aynı zamanda.
-
Güzeller Güzeli Bir Nympha: Defne
Defne, antik dönem mitolojilerinin konusu olan, birçok sanat eserinde işlenen ve gündelik hayatta, çeşitli biçimlerde sık kullanılan bitkilerden biridir.
-
Deniz Yolları
İşte bu ay sizlere deniz araçlarının her birinde olması gereken ve Otomatik Tanımlama Sistemi, Automatic Identification System (AIS) olarak adlandırılan bir sistemin verilerinden bahsedeceğim.
-
Sulamanın Çevresel Etkileri
Tarımda sulama suyunun etkin olarak kullanılmamasından kaynaklı olarak toprak tuzluluğu, drenaj suyu gibi bazı çevresel sorunlar oluşabilmektedir.
-
İklim, Toprak ve Tarım
Toprağı korumak elbette köylünün asli görevi. Ancak bu görev bilinmelidir ki sadece üreticinin değildir. Bu topraklarda üretilen ürünlerle beslenen her birey toplum adına bu varlığa sahip çıkmalıdır. Canlılar yaşamak için beslenmek zorundadır.