Şubat 2017 / SAYI: 39

-
Tarımda Fiyatları Kim Kontrol Ediyor?
Tarımsal ürünlerin fiyatları nasıl oluşuyor ve fiyatlar nelerden etkileniyor.
-
Gıda ile İlüzyon Yapılır mı?
Gıdaların hammaddesi olan tarımsal ürünler, insan yaşamının devamlılığında önemli bir yer tutmaktadır. Bu nedenle gıda ya da tarım ürünlerinin fiyatlarının değişmesi herkesi ilgilendirmekte ve kaygı yaratmaktadır.
-
Topraksız Tarımın Ülkemizdeki Yeri
Topraksız tarım, uzun yıllardır tarım alanında gelişmiş olan ülkelerde kullanılmakta olan bir bitkisel üretim yöntemidir.
-
Tarımda 'Hassas' Mıyız?
Çiftçilerimiz “Hassas Tarım” ile ilgili ne biliyorlar? Ya da çiftçilerimiz “Hassas Tarım” modelini benimseyebilirler mi, hatta bu konuda destek verilirse tarımdaki geleceğimiz nasıl olur diye hiç düşündük mü?
-
Salep Orkidelerinde Kültürel Çalışmalar
Ülkemizde yetişen orkidelerin %22’si (60 takson) endemiktir, yani sadece Türkiye’ye has bitkilerdir (Bizim Bitkiler). Diğer yandan salep türlerinin birçoğu yok olma tehdit veya tehlikesi altındadır.
-
Organik Tarımda Yabancı Ot Mücadelesinde Yeni Bir Yaklaşım: Malçlama
Günümüzde konvansiyonel tarım alanlarında, yabancı ot mücadelesi amacıyla; artan iş gücü fiyatlarının da etkisiyle, kolay uygulanabilmesi ve çabuk sonuç vermesi gibi özelliklerinden dolayı daha çok kimyasal mücadele metotları tercih edilmektedir.
-
Hiperakümülatör Bitkilerin Önemi
Fitoremediasyon tekniğinde genellikle hiperakümülatör bitkiler kullanılmaktır. Bu bitkiler; yaprak dal ve gövdelerinde toprakta bulunan metal oranından 50 ila 500 kat daha fazla metal biriktiren bitkilerdir.
-
Yerel Pazarlar: Ödemiş Pazarı
Kış aylarında hafta sonu şehirde sıkışıp kalmayın. Çıkın yakın ilçeleri dolaşın. Hele ki ilçe pazarı hafta sonu kuruluyorsa kaçırmayın. Mümkünse arabanızla da gitmeyin. Trene binin, otobüse binin.
-
Kurakçıl Peyzajla Yeşilin Korunması
Su isteği az olan bitki türlerinin kullanılması, kurakçıl peyzaj uygulamaları için istenilen bir uygulamadır. Su isteği fazla olan türler yerine, estetik ve fonksiyonel açıdan kurakçıl peyzaj düzenlemelerine uygun alternatif türler tercih edilebilir.
-
Eski Bir Şarkı, Yeni Bir Melodi ve Özgün Bir Bütün; Prag, Plzen ve Brno’dan İzler
Bugüne kadar gezdiğim ülkeleri ele alsak ezici çoğunluğun ortak noktası “Sovyet-Demir Perde” geçmişi olur herhalde. En son Gabriel Garcia Marquez’in Doğu Avrupa’da Yolculuk’unu da bir çırpıda okumuş halde gittim yeni adı ile Çekya’ya.
-
Hormonlu Sebze ve Meyveler Hakkındaki Bazı Gerçekler
Bir günlük gazetenin “Hormonlu Gıdaları Anlama Sözlüğü'' başlığı altında yazmış olduğu yazınızın tamamının yanlışlıklar ile dolu olduğunu görünce hayretler içinde kaldım.
-
Sağlıklı Yaşam Trendleri Fuarı
26 - 28 Ekim 2017 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde Türkel Fuarcılık tarafından organize edilen “Sağlıklı Yaşam Trendleri Platformu 2017” fuarı ve eş zamanlı gerçekleştirilecek olan seminer ve konferans programları karşımıza çıkıyor.
-
Obezite veya Şişmanlık Ne Demektir?
Obezite enerji alımı ile harcaması arasındaki dengenin bozulması ile oluşan vücuttaki yağ oranının fazla olduğu metabolik bir durum. Başkent Üniversitesi İzmir Zübeyde Hanım Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Yard. Doç. Dr. Varlık EROL sorularımızı cevapladı.
-
Bu Yazımda da Biraz Dertleşeyim İstedim
Bu yazımda da biraz dertleşeyim istedim. Her sene, her Aralık ayının sonlarına gelindiğinde umutla baktığımız bir yıl bizi bekler gibime gelir.
-
Vikingler
Vikingler veya Norslar, İskandinavyalı korsan ve tüccar kavimdir. Yılın büyük kısmını denizlerde geçirmiş olan savaşçı bir halktır. 8-11. yüzyıllar arasında kuzeybatı Avrupa'da birçok yeri fethetmişlerdir.