Nisan 2018 / SAYI: 53

-
Editörlerden - Sahte Gıda, Sahte Umut Tacirleri...
Gündem; insanları sahte gıdalarıyla zehirleyenler, sahte umut tacirliğiyle soyanlar... Yani değişen çok da bir şey yok!
-
Tıbbi Aromatik Bitkiler ve İyi Yaşam
Sağlıklı ve sürdürülebilir bir dünya ve yaşamın her geçen gün daha da önem kazanmaya başladığı dünyamızda “Tıbbi Aromatik Bitkiler ve İyi Yaşam” teması öne çıkmaktadır.
-
Meyve Türlerinde Aşı ile Çoğaltım
Sizlere bu ay bir önceki yazımda ana hatlarıyla bahsettiğim çoğaltım yöntemlerinden, meyve yetiştiriciliğinde yaygın olarak kullanılan aşı ile çoğaltım yöntemlerini ayrıntılı bir şekilde anlatmaya çalışacağım.
-
Beyaz Et Ne Kadar Beyaz?
Daha başlıktan hedefe oturtulacağıma eminim. Broyler yetiştiriciliğinden geçinenler ‘Broyler yetiştiriciliği’ üzerine yazılan yazılara sert tepki gösteriyorlar. Haksız sayılmayacak tarafları var.
-
Gözden Kaçan Konu: Çiftçi Hakkı
Yerel çeşitler ve bunlara ait geleneksel bilgiler kuşaktan kuşağa aktarılarak yaşamaktadır. Hem tohumlar hem de onlara ait bilgiler, giderek azalsa da yaşam devam ettiği için sürekli evrim geçirmektedir.
-
Tenhalarda Menhalarda...
Sosyal statünüzü hali hazırda teknoloji ve finans belirliyor ancak sizin ya da başkalarının “edinimizden” çıkardıklarınız değişiyor. Hayatınızı kazandığınız yöntemler, servetinizi oluşturacak varlıklar değişiyor.
-
Üretirken Dünyayı Tüketirken Kendini Koru
Dünyada en çok tüketilen besinlerin başında patates (solanum tuberosum) gelmektedir. Birim alandan maksimum verim alınabilmesi için kullanılan pestisit miktarları da bunlara bağlı olarak artış göstermektedir.
-
Serpme Kahvaltı ve Köy Kahvaltısı Saplantısı
Tok ama aç gibi, mutsuz ama keyifli gibi serpiştirilmiş hayatlar yaşıyorken, kahvaltılarımıza göstereceğimiz özen belki biraz daha fazlasını gerektiriyor. Bizi biz kılan küçük ayrıntılar diyebiliriz buna.
-
Tarımda İlaçlama Artık Drone İle Yapılacak
Bu aralar önceki kadar popüler olmasa da drone’lar sadece çekimlerde ve film sektöründe kullanılmıyor. Teknolojinin bir zamanlar moda ikonu haline gelen drone tarımsal üretimde büyük faydalar sağlıyor.
-
Uzun Ömrün Sırrı… Zeytinyağı
Ülkemizde de yaşlı nüfusun en fazla olduğu yerler, zeytinyağının en fazla kullanıldığı Ege Bölgesi'ndeki şehirlerdir. Zeytinyağına uzun yaşın sırrı diyebiliriz.
-
Ülkemizde Bulunan Zararlı Bitkiler
Bitkilerden bazılarının yararlı kullanım alanları olduğu gibi, zararlı özellikleri de olabilir. Doğanın dengesinin bozulmaması için, bitki ve hayvan genetik kaynaklarımızın bir parçası olan zararlı bitki popülasyonları korunmalıdır.
-
Mühendislik ve Teknolojinin Yeşil Hali: Tarım ve Gıda Sektöründe Doğa Dostu Yaklaşımlar
Küresel ölçekte kirlenmenin önlenebilmesi ve doğal kaynakların korunumu ancak dünyamızı kirleten uygulamaların sürdürülebilir kalkınma modeline dönüştürülmesi halinde sağlanabilecektir.
-
Sabun Hakkında Bilinen Yanlışlar, Şehir Efsaneleri ve Uygulanan Küçük Hileler
Şimdiye kadar sabunun tarihçesinden, üretim ve kullanım şekillerinden, kısacası genel olarak sabunun ne olduğundan bahsettik. Dilerseniz bu sefer sabun hakkında bilinen yanlışlar, şehir efsaneleri ve uygulanan küçük hilelerden bahsedelim.
-
Mereng Meyvesi
Bu meyve tatlı, eşsiz, sulu ve lezzetli tadı nedeniyle dünya çapında çok popülerdir. Filipinlilerin çoğu lezzet ve sağlık nedenleriyle bu meyveyi yemeği severler.
-
İçindekiler - Hakem Heyeti ve Yayın Kurulu