Buket SAKMANLI - Ziraat Mühendisi

1988 yılının ılık bir Mayıs gününde Üsküdar'da hayata merhaba dedi. İlk ve orta öğretimini İstanbul, Kadıköy'de tamamladıktan sonra 2009 yılında hayallerini süsleyen şehire, İzmir'e taşındı. 2011 yılında Bayındır Meslek Yüksekokulu Seracılık bölümünü, 2014 yılınında da Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma bölümünü bitirdi.

Çocukluk sevdası olan televizyon ile mezun olur olmaz buluştu ve en sevdiği iki işi birlikte yürütmeye başladı. Artık çenesi düşük bir insan olmanın faydalarını görmeye başlamıştı.

2016 yılının Mart ayına kadar Çiftçi TV'de program yapımcısı olarak çalıştı. Bu sürede 150'den fazla programın yapımcılığını yürüttü.

2016 yılının Mart ayı sonunda ise Türkiye'nin ilk tarım kanalı olan Bereket TV'de program yapımcısı olarak çalışmaya başladı. Bir yayın dönemi boyunca Bereket Medya Grubu'nun genel yayın yönetmenliği görevini vekaleten yürütüp, kariyerine bitkisel üretim programlar koordinatörü olarak devam etmektedir.

Seyahat etmekten, okumaktan hoşlanır; doğayla yalnız kalmayı ise hiçbir şeye değişmez. Yogayı ve meditasyonu sever, kısıtlı boş zamanlarında da kedisi Simba'ya uyarak miskinlik yapmaya bayılır.

Kahve tutkunu, koyu bir Fenerbahçe taraftarı ve Atatürk sevdalısıdır.