Murat GÖKÇEN - Diyetisyen

1958 Yılında Ankara'da doğan Murat Gökçen; ilk, orta ve lise tahsilini Ankara'da tamamlamıştır. Mesleğini, Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nden yüksek derece mezuniyetle kazanmıştır. Bunun devamında Marmara Üniversitesi Besin Analizleri dalında yüksek ihtisas olmak üzere toplam 7 yıl Diyetetik Bilimi eğitimi görmüştür.

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri, Ankara Tıp Fakültesi Hastanesi, GATA Haydarpaşa Askeri Hastanesi, Paşabahçe ve Göztepe SSK hastanelerinde Diyet ve Beslenme Uzmanı olarak görev yapmıştır. Hastanelerde, genel poliklinik yanı sıra çocuk, kadın doğum, mikrobiyoloji, nefroloji, kardiyoloji, onkoloji gibi spesifik bölümlerde çalışmıştır.

GATA Haydarpaşa Askeri Hastanesi ve Paşabahçe SSK Hastanesinin diyet polikliniklerini kurmuş ve başarıyla yönetmiştir.

Diyetisyen Murat Gökçen özellikle zayıflama, diyet tedavisi yanı sıra, kanser hastalıkları ve kalp-damar hastalıkları diyet tedavilerinde uzmanlaşmıştır.

Diyet süt, diyet yoğurt, diyet peynir ve diyet kefir ürünlerinin Türkiye'de çıkartılması için önemli çalışmalarda bulunarak üretilmesinde ısrarcı olmuş ve insanlarımızın bu ürünlerden faydalanabilmesi için ciddi gayretler sarf etmiştir.

1987'den bu yana meslektaşı olan eşi Diyetisyen Aysun Gökçen ile birlikte kurdukları Naturel Diet Sağlık Merkezlerinde serbest diyetisyen olarak çalışan Murat Gökçen, 28 yıllık aktif meslek yaşantısı içerisinde eşi ile birlikte “Diyet Zamanı", “Diyete Davet", “Beyaz Diyet", “Kanseri Beslenerek Yenebilirsiniz", “Diyetle Gelen Sağlık"  adlarında 5 adet basılı kitabı vardır. Ayrıca yüksek sayıda mesleki araştırma yazıları, makale ve raporları mevcuttur. Yazılı ve görsel basında defalarca yer almış ve bir çok kuruluşa mesleki danışmanlık hizmeti vermiştir.

Murat Gökçen bir kız bir de erkek olmak üzere 2 çocuk babasıdır.