Özlem GERMANN Dr. Phil. - Ziraat Mühendisi

1971 yılı Aydın doğumlu olup, lise öğrenimini de yine aynı şehirde tamamlamıştır. 1992 yılında Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesinden mezun olmuş, 1994 yılında araştırma görevlisi olarak 9 yıl sürecek akademisyen hayatına başlamıştır.

1996-2002 yılları arasında İngiltere Leicester Üniversinde Master ve Doktora eğitimini tamamladıktan sonra akademik yaşamına yeni bir yön çizmiş ve pek çok temel bilimsel araştırma projeleri geliştirerek, yönetici ve yürütücülüğünü üstlenmiştir. Ziyaretçi bilim adamı statüsüyle başta Türkiye, Amerikan Tarım Bakanlığı Philadelphia, ABD, Ingiltere, Almanya, Italya ve Yunanistan olmak üzere AB ye bağlı çeşitli ARGE kurumlarında multi-sektörel araştırmalarını sürdürmüştür. Böylelikle mesleki kariyerine evrensel bir boyut ve uluslararası bir nitelik kazandırmıştır.

Bilimsel faaliyetleri ve spesifik-öğrenim özgeçmişi ile 5 yıl süresince Atina, Yunanistan’da Teknoloji Geliştirme Bölüm Başkanı olarak çalışmış, Avrupa Komüsyonunca Türk-Yunan işbirliğini bilimsel/sektörel/karşılıklı sosyo-ekonomik kalkınma platformuna taşıyan pek çok sektörel yatırım projesine imza atmış, bu sayede her iki ülke arasında dostluk köprüsü olmakta ve geliştirmekte öncü görevler üstlenmiştir.

2005 yılında Alman meslektaşı Dr. Ing.- Heinz-Peter Germann ile yaşamını birleştirmiş, Almanya’ya yerleşmiş ve 2008 de özel şirket olarak başlattığı multi-sektörel ürün/üretim danışmanlığı faaliyetleriyle AB kanallı Innovasyon/Proje/ARGE Mühendisliği alanında ortaklaşa işbirliğine yönelik çalışmalarına hız vermiş, transnasyonel düzeyde pek çok toplantı ve bilimsel/sektörel organizasyonları ile çalışmalarını taçlandırmıştır. Türkçe (anadil), Ingilizce, Almanca ve günlük konuşmaya yeterli düzeyde Yunanca bilmektedir. 60 a yakın proje, 150 e yakın Türkçe/Ingilizce yayını, yayınlarına yapılmış olan 20 ye yakın atıflar mevcuttur.