Topraksız tarım su kültürü ülkemizde daha yeni tanınmaya başlasa da tarım alanında gelişmiş olan diğer ülkelerde başarılı bir şekilde senelerdir faaliyette olan ve ürün yetiştirilen sistemlerdir.
1 Ocak 1989 yılında Balıkesir’in Bandırma ilçesinde dünyaya gelen Ramis Özgen AKIN ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Bandırma’da tamamladı. Ön lisans eğitimi için Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’ne başladı ve Ziraat Teknikerliği eğitimini başarı ile bitirdi. 2010 yılında Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesin’de Ziraat Mühendisliği Tarla Bitkileri bölümünde mühendislik eğitimine başladı ve 2013 yılında Ziraat Mühendisliği eğitimini bitirerek mezun oldu. 2015 yılında eğitimine devam ederek Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Yüksek Lisans eğitimine başladı ve Ziraat Yüksek Mühendisliği eğitimi devam etmektedir.
ÇİFTÇİ TV tarım kanalında Ziraat Yüksek Mühendisi olarak Program sunuculuğu ve yapımcılığı yapmakta ve İstanbul’da yaşamaktadır.
Topraksız tarım su kültürü ülkemizde daha yeni tanınmaya başlasa da tarım alanında gelişmiş olan diğer ülkelerde başarılı bir şekilde senelerdir faaliyette olan ve ürün yetiştirilen sistemlerdir.
Değerli okurlar; topraksız tarım daha önceki yazımda da bahsettiğim gibi oldukça hassas bir üretim modelidir.
Değerli okurlarım; bu yazımda sizlere topraksız tarım çilek yetiştiriciliği ve kokopit ortamında çilek yetiştiriciliği konusunu aktarmaya çalışacağım.
Topraksız tarım daha önceki yazımda da bahsettiğim gibi bir çok çeşit ve metodla yapılabilen ayrıca geliştirilebilen bir bitkisel ürün yetiştirme sistemidir.
Topraksız tarım, uzun yıllardır tarım alanında gelişmiş olan ülkelerde kullanılmakta olan bir bitkisel üretim yöntemidir.