Yağmur Simge GÜL - Psikolojik Danışman

Ben Yağmur Simge GÜL, 1994 yılı Kırklareli doğumluyum. Ailemle doğumumdan lise yıllarıma dek serhat şehrimiz Edirne’de ikamet ettim. Bu süre boyunca yüzme sporunu yaptım. Sonrasında liseyi çok sevdiğim Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi'nde tamamladım. Sonrasında Ege Üniversitesi’nde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik okumak üzere İzmir’e taşındım. Üniversiteye başladığım gibi pek çok gençlik projesiyle insanların Avrupa’daki kimsesiz çocuklara uzanan yardım elleri olmaya uğraştım ve devamında kültür ve dil çalışmaları için yine Avrupa’nın farklı ülkelerinde bulundum. Spor ile bağlantımı ise hiçbir zaman koparmadım, yüzme hakemi ve basketbol saha hakemi oldum.

Lisans eğitimimi tamamladıktan sonra aynı bölümde uzmanlaşmak amacıyla Dokuz Eylül Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimime devam ettim. Bu süreçte özel okulda çocuklarla çalıştım, Yoga Eğitmenlik eğitimi aldım. Devamında daha da uzmanlaşmak adına Dokuz Eylül Üniversitesi’nde aynı bölümde doktora eğitimime başladım. Doktora eğitimim sürecinde sporcun mesleğimde de oldukça beni yansıtan bir alan olduğunu gördüm ve gerekli eğitimleri alarak sporcularla çalışmanın bana verdiği sevinci tattım. İzmir’deki bir futbol takımında psikolojik danışmanlık görevime devam etmekteyim.

Kişisel olarak doğa sporlarına ve bireyin pozitif psikolojik gelişimine ilgiliyim. Toplumsal gelişime katkıda bulunabilmek ve bireyin toplumdaki değerini arttırabilmek ümidiyle çalışmaya devam ediyorum.