Mucize Tohumlar Çörek Otu

Yazar : Nevin TÜKEL
Konu : Sağlık

Tabi ki bu sözü söyleyen kişi ben değilim. Hz.Muhammed’in (s.a.s)

Tabi ki bu sözü söyleyen kişi ben değilim.  Hz.Muhammed’in (s.a.s) "Çörek otunu kullanın, ölümden başka her şeye devadır." sözüdür. Çörek otunun tedavi ettiği hastalıkları ve insan sağlığına olan faydalarını bu yazımızda detaylı olarak ele alacağız. Bu yazıyı okuduktan sonra belki de varlığından haberdar bile olmadığınız çörek otunun o muhteşem gücü karşısında siz de şaşırıp kalacaksınız. En baştan söylemeliyim ki, bu yazıda yer alan bilgiler kulaktan duyma hurafeleri içermez.

 

Çörek otu (Nigella), düğün çiçeğigiller (Ranunculaceae) familyasından yaklaşık 14 türü kapsayan, bir yıllık bitki cinsi.

Çörek otu otsu bir bitkidir, tohumlarından çoğalır. Kumlu gevşek toprakları sever, çiçeklenme dönemine kadar su ister daha sonra sulanmaz. Tohumları haşhaş bitkisinde olduğu gibi kozalak (Kapsül) içerisinde olgunlaşır. Tohumları 2–3 mm boyunda 3 yüzeyli mat olmayan siyah renklidir. Çok yağlı bir tohum değildir. Yağ oranı %18'dir.

Yabani çörek otu (Nigella arvensis)
Fırıldak çörek otu (Nigella ciliaris)
Şam çörek otu (Nigella damascena)
İspanya çörek otu (Nigella hispanica)
Nigella integrifolia
Nigella nigellastrum
Sarı çörek otu (Nigella orientalis)
Nigella oxypetala
Adi çörek otu (Nigella sativa)
Nigella segetalis

Çörek Otu Yağı Mısır'da Tutankamon'un mezarında bulunmuştur. İyileştirici ve güzelleştirici özelliklerinden dolayı Kleopatra tarafından da kullanıldığı bilinmektedir. 

Modern tıbbın babası kabul edilen Hipokrat, çörek otunu karaciğer ve sindirim rahatsızlıklarının devası olarak tanımlamıştır. Batıya Tıp öğreten ve aynı zamanda Hipokrat'ın hocası olan İbn-i Sina birçok dile çevrilen "Canon of Medicine" kitabında, çörek otunun metabolizmayı uyardığını, uyuşukluk ve halsizliği engellediğini belirtmiş.

Yazının devamı