Nazlı DEVELİ -

Istanbul'da doğdu. Üniversitede iktisat bölümü okudu, okurken çalışmaya başladı, bir çok bankada ilk iş tecrübelerini edindikten sonra yazılım sektörüne geçti. Yeditepe Üniversitesi'nde Yönetim Bilişim Sistemleri üzerine yüksek lisansını tamamladı. Ardından Türkiye'nin popüler online alışveriş sitelerinde dijital pazarlama müdürü olarak görev yaptı. 

Veganlığa geçiş yapması ve spiritüel alanda kazandığı deneyimler hayatında dönüm noktası oldu. Daha önce de büyük ilgi duyduğu gastronomi üzerine çalışmalarını yeniden şekillendirerek ileriye taşıdı. 

14 seneye varan iş tecrübesinin ardından mevcut işinden ayrılarak freelance olarak markalara hizmet vermeye başladı.

Bunun yanı sıra özel etkinliklerde satvik, raw vegan yemekler hazırlıyor, restoranlara vegan menü yaratıyor, workshoplar düzenliyor, markalara vegan ürün geliştirme ve pazarlama konusunda destek veriyor ve yeni yemek kitabı üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Ruhu besleyen, bilinçli yemekler yapmayı, soğuk ülkelere seyahat etmeyi ve deneyimlerini paylaşarak çoğaltmayı çok ama çok seviyor. 

2017 başında gurmevegan.com'u kurarak yaratıcı vegan yemek tarifleri yazmaya başladı. İsveç, italyan ve türk mutfağı başta olmak üzere dünya mutfağının vegan versiyonlarını geliştiriyor, yaratıcı bir şekilde tabağa getirerek adeta bitki bazlı beslenmeye davet ediyor.