Onno PALUYAN -

Merhaba, ben Onno Paluyan.

İki yıl Kocaeli Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nde okuduktan sonra dikey geçişle dört yıllık Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü’nü bitirdim. Daha ilkokul çağlarımda “Turizm ve Gezi Kolu” ile başlayan maceralarım, büyüdüğümde istediğim tek meslek olan turizmle devam etti. Gezmek benim için bir yaşam tarzı haline geldi. Gezdikçe insanların yeni kültürler tanıyıp, yeni lezzetler tadıp, yeni ufuklara sahip olabileceğine inandım. Sadece kendim gezmedim; gezdirmeyi ve anlatmayı da bir o kadar çok sevdim. Bu yüzden biriktirmiş olduğum anıları ve serüvenleri yeni gezginlere yardımcı olsun diye paylaşmaya başladım. Turizme bakış açım; uçak biletleri ya da otel odalarından bahsetmek değil, deneyim paylaşmaktır. Paris bir şehir veya Tayland bir ülke değildir, bunlar tüketince ufkumuzu genişleten, insani potansiyelimizi gerçekleştirmemizi sağlayan ve bizi daha mutlu yapan deneyimlerdir.


Like All Great Travelers, I Have Seen More Than I Remember And Remember More Than I Have Seen


Benjamin Disraeli’ye ait bu yazıyı, Amsterdam’da bir binanın ön cephesinde görmüştüm. O kadar hoşuma gitmişti ki, hayatımdaki birkaç özlü sözün arasına bu sözü de eklemekten hiç çekinmedim. Çünkü gezmek ve yeni yerler keşfetmek benim için bir tutku olduğu sürece; sırtımda çantam, elimde fotoğraf makinem ve aklımda birbirinden güzel deneyimlerimle dünyayı keşfetmeye devam edeceğim. Ve biliyorum ki; Dünya’da keşfedilmeyi bekleyen o kadar çok yer var ki. Tıpkı Benjamin Disraeli’nin dediği gibi; “Tüm iyi gezginler gibi, hatırladığımdan çok daha fazlasını gördüm ve gördüğümden çok daha fazlasını hatırlıyorum“.

İnsanlar hep tatil hayali kurarlar. Evde, işte, sokakta hep akıllarının bir köşesinde asılı durur tatil planları. Kimileri hayattan fırsat bulup bunu gerçekleştirebilir, kimileri ise sadece hayal kurmakla yetindikleri ütopyalarına sığınır. Bavul hazırlayıp yola çıkmak hep ertelenir, o ucuz uçak bileti bir türlü alınamaz, kararsızlık sarar dört bir yanı, sonra bir bakılır aylar geçmiş ve yapılan plan zaman aşımına uğramış. Hayat o kadar kısa, Dünya o kadar büyük ki; çözün artık halatlarınızı güvenli limanlardan, korkmayın açık denizlere çıkmaya. 

Cesaret yoldaşınız, Dünya rotanız olsun!